Kennisplatform

Maatschappelijk verantwoord ondernemen (MVO) is goed voor het bedrijfsleven, wij laten u zien hoe! Maatschappelijk verantwoord ondernemen brengt vaak hogere materiaal- en arbeidskosten met zich mee. Maar er zijn sterke zakelijke argumenten om maatschappelijk verantwoord te ondernemen. Op een concurrerende arbeidsmarkt worden werknemers bijvoorbeeld aangetrokken door bedrijven die een goede staat van dienst hebben op het gebied van verantwoordelijk gedrag, zoals milieubescherming. Door een goed rolmodel te zijn, zal uw bedrijf mensen aantrekken met vaardigheden als innovatievermogen, leiderschap en het vermogen om in teams te werken. En door werknemers verantwoordelijk te behandelen, wordt het kostbare personeelsverloop geminimaliseerd.

Het is ook goed voor een bedrijf om zich te onderscheiden van de massa – om de juiste redenen natuurlijk. Een goede ‘corporate citizen’ zijn kan een bedrijf helpen zich te onderscheiden. Om je op weg te helpen een maatschappelijk verantwoorde onderneming te zijn, hebben we een reeks hulpmiddelen, leermiddelen en online samenwerkingsverbanden ontwikkeld.

Ons CSR FRAMEWORK gaat bijvoorbeeld in op de voordelen en uitdagingen van het implementeren van MVO in het MKB, de drijvende krachten achter MVO in het MKB en obstakels voor hun MVO-implementatie. Neem onze CSR-READY SCORECARD + ACTION TOOLKIT. Dit innovatieve hulpmiddel helpt u bij het bepalen van uw CSR-Readiness en geeft aanbevelingen voor prioritaire acties om CSR in uw bedrijf te implementeren.

Onze ONLINE TRAININGSCURSUS zal uw kennis en vaardigheden vergroten, terwijl onze casestudies u zullen inspireren met het innovatieve werk van andere kleine bedrijven op dit gebied. Sluit u aan bij gespecialiseerde groepen voor sociale media, leer van experts tijdens onze virtuele gesprekken en werk samen met anderen.

Als je een bedrijfsadviseur of trainer bent, download dan ons VET-TRAININGSPAKKET.

Al onze onderstaande hulpmiddelen zijn gratis en beschikbaar in meerdere talen. Er is geen “vaste” volgorde om de hulpmiddelen te gebruiken, maar we raden u aan om lid te worden van ons Forum en met ons in contact te komen op Linkedin zodat we u beter kunnen ondersteunen en dan zal onze CSR Ready Scorecard u advies geven over welke hulpmiddelen het beste bij uw behoeften passen.

CSR-klare scorekaart

Casestudies

Online Cursus

Speciale belangengroepen

Virtuele gesprekken

Workshops Kennisuitwisseling

Blogs

CSR-kader

Samenwerken

Opleidingspakket beroepsonderwijs en -opleiding